Τμήματα

Polyphonica Voices

Στην παιδική διαπολιτισμική χορωδία της POLYPHONICA τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδούν με σωστό-ασφαλή τρόπο (φωνητική - ορθοφωνία) και να παίζoυν απλά κρουστά μουσικά όργανα. Με τη συμμετοχή τους στη χορωδία καλλιεργείται η αγάπη για το ομαδικό τραγούδι και τη μουσική γενικότερα και ενισχύεται ταυτόχρονα το πνεύμα πειθαρχίας, συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ τους για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού. Κατά την περίοδο 2017-2018 συμμετείχαν στη χορωδία πενήντα παιδιά που προέρχονταν από 20 διαφορετικές χώρες.

Διδασκαλία: Μυρτώ Τίκοφ. Eλλη Γιαννάκη

Εφορος: Ελλη Κωστελέτου

Στη χορωδία γίνονται δεκτά παιδιά από 8-16 ετών.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Παρασκευή 17.00-19.50 στη Σχολή Χιλλ, Θουκυδίδου 9, Πλάκα.

Δωρεάν συμμετοχή για παιδιά ευπαθών ομάδων.

 

 

Polyphonica Dance

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά και νέους 8-16 ετών. Μέσα από το Σύγχρονο Χορό και Αυτοσχεδιασμό, το τμήμα αυτό προσφέρει ένα χώρο που επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση, την πολυφωνία και τη διαφορετικότητα μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία. Ενθαρρύνει τους μαθητές να εξερευνήσουν τα όρια του ανθρώπινου σώματος και να νιώσουν την εμπειρία της συλλογικής χορευτικής έκφρασης. Το τμήμα αυτό έχουν αναλάβει οι χορευτές, χορογράφοι, εκπαιδευτικοί

Υπεύθυνοι τμήματος/ διδασκαλία οι χορευτές, χορογράφοι, εκπαιδευτικοί  Γιάννης Νικολαΐδης, Κάντυ Καρρά και Μαρία Φουντούλη.

Έφορος: Έλλη Κωστελέτου

Στο τμήμα γίνονται δεκτά παιδιά 8-17 ετών . Τα παιδιά είναι χωρισμένα σε δύο τμήματα ανάλογα με την ηλικία και τις δυνατότητές τους.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Πέμπτη 18.00-20.00 στη Σχολή Χορού Griffon, Αργολίδος 48, κάθετος οδού Πανόρμου, Αμπελόκηποι.

 

POLYPHONICact

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά εισάγονται στον κόσμο του θεάτρου. Το τμήμα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Θέατρο ΠΟΡΤΑ με πρωτοβουλία του συγγραφέα, σκηνογράφου, ενδυματολόγου  Πάρι Μέξη (μέλους του ΔΣ της POLYPHONICA) και του σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλου. Oι δάσκαλοι εναλλάσσονται έτσι ώστε να δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα να γνωρίσουν από ειδικούς όλες τις παραμέτρους του θεάτρου.

Υπεύθυνη προγράμματος (από το θέατρο ΠΟΡΤΑ): Σοφία Πάσχου

Διδασκαλία: Σοφία Πάσχου, Άννα Μιχελή, Πάρις Μέξης, Γιάννης Γιαννούλης, Νίκος Γαλενιανός, Μαρία Λογοθέτη κ.α.

Έφορος: Έλλη Κωστελέτου

Στο τμήμα γίνονται δεκτά παιδιά 10-16 ετών

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη 17.00-19.00 στο Θέατρο ΠΟΡΤΑ, Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι.

 

Polyphonica Uku Team

 Eνα χαρούμενο εργαστήρι όπου τα παιδιά μαθαίνουν ομαδικά να παίζουν γιουκαλίλι και να συνοδεύουν τα τραγούδια τους. 

Υπεύθυνη τμήματος/ διδασκαλία:  Ελλη Κωστελέτου

Στο τμήμα γίνονται δεκτά παιδιά 8-16 ετών  (που προέρχονται κυρίως από το τμήμα χορωδίας)

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα 17.00-18.30 σε αίθουσα που προσφέρει στην POLYPHONICA ο ο Δήμος της Αθήνας, οδός Πανόρμου, Αμπελόκηποι

POLYPHONICA & ACTION AID Χορωδία Ενηλίκων

Στη διαπολιτισμική μικτή χορωδία ενηλίκων δίνεται η δυνατότητα σε άτομα που αγαπούν το τραγούδι, άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως μουσικών γνώσεων και προηγούμενης χορωδιακής εμπειρίας, να έρθουν σε επαφή με την πολυφωνία και να αποκτήσουν ή να αναπτύξουν περισσότερο τις μουσικές τους δεξιότητες.

Στους στόχους του τμήματος αυτού είναι η δημιουργία ενός πλαισίου εμπιστοσύνης, έκφρασης και συνύπαρξης, όπου μέσα από ασκήσεις, παιχνίδια και τραγούδια  ουγχορωδοί θα αποκτήσουν γνώσεις με ευχάριστο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί “καταφύγιο” από τη συχνά πιεστική και αγχογόνα καθημερινή πραγματικότητα.

Διδασκαλία¨Ελλη Κωστελέτου, Σοφία Σβάρνα

Ηλικίες: 18+ ετών

Τα μαθήματα γίνoνται κάθε Σάββατο 11.00-13.00 στο Επίκεντρο ActionAid, Πέτρας 93, Κολωνός

Δωρεάν συμμετοχή

 

POLYPHONICA AEGEAN

Με τις καινούργιες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια και ειδικά με τα τόσα παιδιά που αυτή τη στιγμή έχουν ιδιαίτερη ανάγκη ενός χώρου εμπιστοσύνης όπου θα απασχολούνται δημιουργικά αποφασίστηκε η δημιουργία του τμήματος POLYPHONICA AEGEAN στη Μυτιλήνη.Εχουν ήδη δημιουργηθεί δύο παιδικές διαπολιτισμικές χορωδίες, οι οποίες απευθύνονται σε όλα τα παιδιά (Ελληνόπουλα, παιδιά μεταναστών και προσφύγων). Σε αυτές τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδούν με σωστό και ασφαλή τρόπο (φωνητική-ορθοφωνία), να κινούνται και να παίζουν ρυθμούς με το σώμα τους, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται στενά με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Υπεύθυνη τμήματος: Μαρίζα Βαμβουκλή

Διδασκαλία: Μαρίζα Βαμβουκλή, Γιώργος Γέργος

Στο τμήμα γίνονται δεκτά παιδιά 5-14 ετών

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Πέμπτη

-15.30-17.00 προς το παρόν διαδικτυακά λόγω Covid 19

-17.30-19.00 προς το παρόν διαδικτυακά λόγω Covid 19